Studio Moesstraat | praktijkaanbod

In Studio Moesstraat worden individuele behandelingen gegeven door diverse therapeuten en behandelaren. Het aanbod bestaat uit dans- en bewegingstherapie, holistische massage, healing, (stem)coaching en reading. Vanaf december 2019 houdt bewegingstherapeut Jacques van Eijden elke maandag en woensdagmiddag praktijk in Studio Moesstraat. Betty Post is met Stemwerk om de week op dinsdagmiddag beschikbaar.

Hieronder geven Klazina Kuperus, Emma Putman en Bertine van Aalderen een toelichting op hun aanbod. Betty Post doet dat op deze site bij Cursusaanbod. Voor meer informatie over het aanbod van Jacques van Eijden zie somaticmovementinstitute.com.

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken, neem dan contact op met de betreffende therapeut of behandelaar.

Healing & Coaching | Klazina Kuperus
Praktijk voor Massage | Emma Putman
Reading | Bertine van Aalderen

Healing & Coaching | Klazina Kuperus
'Thuiskomen in jezelf'

De lange weg bewandelen,
een zoektocht
met de vraag 'wie ben ik'.

Met momenten dat
de weg er gewoonweg is.
Maar ook met dwalingen
waar de weg kwijt lijkt te zijn.

Tot op een bepaald moment
er een vertrouwen is
dat de weg naar mij toekomt
en zich openbaart.

Binnen de healing en coaching wil ik je mee op reis nemen en je laten ontdekken en ervaren dat je zoveel meer bent dan je denkt te zijn en geleerd hebt te zijn, door je weer/meer contact te laten maken met je lichaam en jezelf, middels aandacht en bewustwording.

Healing
Met healing is er even totale aandacht en tijd voor jezelf, wat al een positieve uitwerking heeft, omdat je jezelf ruimte en aandacht gunt. Bij de energie overdracht wordt het zelf genezend vermogen van jouw lichaam geactiveerd. Ik maak hiervoor gebruik van verschillende healing-technieken en ademhaling. Jij bent binnen dit proces je eigen regisseur. Jouw lichaam, jouw gevoelens en beleving zijn de leidraad binnen de sessie. Op die manier laat ik je contact maken met jezelf, je lichaam en je innerlijke rust. Dit kan je een gevoel geven van rust en vrede – een 'thuiskomen in jezelf'.

Coaching
De coaching gebruik ik ter aanvulling en verdieping van de energie-overdracht en is gericht op bewustwording. Je overtuigingen bepalen voor een groot deel je gedrag en hoe je je voelt. Door je bewust te worden hiervan, creëer je ruimte voor verandering en groei en kun je andere keuzes gaan maken. Er is aandacht voor jouw (levens)verhaal en wat jou bezig houdt. Hierbij kunnen creatieve middelen ingezet worden. Spelen met woorden, beelden en verbeelden, waarbij het onbewuste naar boven komt.

Klazina Kuperus
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het begeleiden en ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en in spiritualiteit en bewustwording. Ik heb een achtergrond in het welzijnswerk, waar ik met heel uiteenlopende doelgroepen heb gewerkt. Daarnaast heb ik de opleiding Kunstzinnig Counselen gevolgd en verschillende cursussen op het gebied van healing gedaan.

De healing-modaliteiten waarin ik ben opgeleid zijn: Quantum Touch ®, Self Created Health ®, Magnified Healing I en III ® en Soul Body Fusion ®. Daarnaast heb ik via verschillende docenten geleerd meer intuïtief te werken volgens de door hen ontwikkelde methoden. In Engeland heb ik als vrijwillig healing-therapeut gewerkt bij The Cambridge Cancer Help Centre. Ik houd van een persoonlijke manier van werken, waar er ruimte is voor het uitdrukken van jouw gevoelens en gedachten. Open en onderzoekend.

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met mij via: 06 252 672 91 of info@healingcoachingklazina.com. Tarieven en meer info kun je vinden op mijn website: healingcoachingklazina.com
terug naar boven >


Emma Putman, Praktijk voor Massage

Je lichaam ontspannen
je geest ontspannen
contact maken met jezelf
het hoofd laten rusten
helemaal niks hoeven
jezelf koesteren
er mogen zijn
nabijheid willen
jezelf iets gunnen
plezier in je lichaam

Ontspanning
Soms heb je last van lichamelijke spanningen, zoals spierpijn in je schouders, een stijve nek, een pijnlijke rug. Een massage kan dan een weldaad zijn.

Soms wil je even niks hoeven omdat je moe bent van alles wat je moet. Als je het druk hebt of vaak voor anderen zorgt, is het heerlijk om te ontspannen en zorg te ontvangen. Tijd voor jezelf.

Aanraking en contact
Misschien vind je het moeilijk om aangeraakt te worden, terwijl dat tegelijkertijd is wat je het liefste wilt. Je vindt het moeilijk omdat je er niet mee opgegroeid bent, of omdat je het afgeleerd hebt. Misschien ben je ooit gekwetst in het zoeken naar nabijheid. Massage is een middel om je open te stellen voor aanraking.

Of je hebt wel genoeg lichamelijke nabijheid, maar raakt verstrikt in het contact met de ander. Je durft je niet over te geven of je verliest jezelf juist helemaal. Massage kan helpen om die knoop te ontwarren en meer inzicht in jezelf te krijgen. Wat heb jij nodig, waar voel jij je goed bij, waar liggen jouw grenzen?

Massage is een manier om aandacht te besteden aan jezelf. Een manier om je lijf weer te laten spreken. Want jouw lichaam weet precies hoe het met jou gaat.

Integratieve massage is een heel aangename vorm van massage, waarbij drie technieken gecombineerd worden:

  • dynamische massage: je wordt geschud, gewiegd en gerold in een doorgaande golfbeweging die aansluit bij het ritme van je lichaam;
  • intuïtieve massage (hierbij wordt olie gebruikt): door allerlei strijkingen, knedingen en andere klassieke massagetechnieken ontspannen je huid en je spieren zich;
  • polariteitsmassage: door mijn handen stil op je lichaam te leggen worden verschillende delen met elkaar verbonden, waardoor de energie weer beter gaat stromen.

Integratieve massage leent zich zowel voor ontspanning als voor bewustwording. Zorg, aandacht en respect zijn daarbij wezenlijk en vanzelfsprekend.

Counseling
Als het belangrijk is om te praten over wat je bezighoudt, is er ook ruimte voor een gesprek. Counseling is erop gericht je bij de kern van een zaak te brengen en is gebaseerd op het idee dat uiting geven aan gevoelens en gedachten bijdraagt aan een nieuwe kijk op jezelf.

Energetische behandeling
Energetisch werk is verwant aan polariteitsmassage en richt zich zowel op het lichaam als op het energieveld rondom het lichaam. Een energetische behandeling helpt lichaam en geest in balans te brengen.

In een sessie kunnen deze werkvormen gecombineerd worden met massage, of zelfstandig toegepast.

Emma Putman
Sinds 2003 heb ik een massagepraktijk in Groningen, waarin ik behalve individuele behandelingen ook cursussen geef. Ik ben gediplomeerd integratief masseur, aangesloten bij het landelijk Netwerk Integratieve Massage. Tevens opgeleid in spirituele psychologie, holistic pulsing en counseling. Ik ken uit ervaring de helende werking en het plezier van respectvolle aanraking. Graag laat ik anderen ervaren hoeveel kennis en liefde er in hun eigen lichaam huist.

Praktische informatie
De praktijk is gevestigd aan de Moesstraat 47, 9717 JV Groningen, vlakbij Station Noord en het Noorderplantsoen. Ook houd ik praktijk aan Moesstraat 20, 9717 JW in cursuscentrum De Poort. Je kunt mij bellen voor een afspraak of informatie: 06 15 86 29 77.
Op mijn website emmaputman.nl vind je meer informatie en kun je mij mailen.

Tarieven
Eerste afspraak
60 minuten € 50,-
90 minuten € 70,-

Daarna
45 minuten € 50,-
60 minuten € 60,-
90 minuten € 80,-

Tevens korting op 3 of meer behandelingen.
Prijzen zijn inclusief 21 % btw.
terug naar boven >


Reading | Bertine van Aalderen
Een aurareading geeft informatie over jou en je leven, je beweegredenen en je mogelijkheden. De aura (je uitstraling) bevat informatie over wie je bent, wat er binnen in je gebeurt en is gebeurd, wat je kwaliteiten en eventuele belemmeringen zijn. Mijn ervaring is dat een reading je makkelijk in contact brengt met jouw eigen, unieke kwaliteiten en inzicht geeft in aandachtspunten. Deze (h)erkenning heeft een positief effect op de manier waarop je naar jezelf kijkt.

In reacties na afloop van een aurareading komen de volgende woorden vaak terug: herkenning, verhelderend, stimulerend en ontroerend.

Afspraak
Benieuwd naar wat een reading over jou vertelt? Neem dan contact met me op! Dat kan via mail of bel 06 1100 35 71. Onder Programma op deze website lees je wat de mogelijkheden en de kosten zijn.
Meer informatie vind je op mijn website: bertinevanaalderen.nl/reading

Bertine van Aalderen
Aan de Academie voor Spirituele Integratie (ASPI), opleidingen voor de energetische en psychosociale gezondheidszorg in Krommenie, heb ik in 2009 een tweejarige beroepsopleiding tot Energetisch begeleider afgerond. Ik heb onder andere examen gedaan in aurareading. Van 2009 t/m 2015 heb ik sessies verzorgd bij Mevlana (voormalige boekhandel in Groningen). Vanaf maart 2015 houd ik praktijk in Studio Moesstraat. Daarnaast ben ik één zaterdag in de maand in Yantra om readingen te doen.
terug naar boven >